Over ons‎ > ‎Dirigent e.a.‎ > ‎

Piet Hulsbos

Piet Hulsbos studeerde koordirectie en orgel aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Jan Pasveer en Albert de Klerk en orkestdirectie aan het Stedelijk Conservatorium in Arnhem.

Meerdere koren en ensembles hebben inmiddels onder zijn leiding gestaan waaronder het studentenkoor Sempre Crescendo te Leiden (1979-1987), het Goudsch kamerkoor (1980-1988, het Haarlems Bachensemble (1988-1994), het projectkamerkoor Bis Bis (1995-1999), de Heemsteedse Christelijke Oratoriumvereniging (1988-2000), het Overveens Vocaal Ensemble (-2008) en het Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap (1995-2010).
Sinsds 2004 is Piet Hulsbos dirigent van COV IJmuiden.
Met bovenstaande koren / ensembles is een groot aantal bekende en minder bekende werken uitgevoerd.

Als lid van de muziekcommissie van de KCZB (Koninklijke Christelijke Zangersbond) is hij nauw betrokken geweest bij het reilen en zeilen binnen de korenwereld. Tevens is hij organist van de Oude Kerk te Heemstede en docent Voorbereidende Vakopleiding en orgel aan Fluxus afd. Muziekschool te Zaanstad. Als dirigent / solist / begeleider heeft hij vele malen meegewerkt aan zowel concerten, radio- en t.v.-opnamen in Nederland, als ook aan concerten in het buitenland.

Als pianist heeft hij tijdens concerten onder andere ‘Mirjams Siegesgesang’ van Schubert begeleid evenals ‘Ein Deutsches Requiem’ van Brahms en ‘Gloria’ van Poulenc. Bij diverse koren heeft hij in de loop der jaren alle gangbare oratoriumwerken begeleid. Met de werken van Bach is hij meer dan bekend, vanwege de door hem regelmatig gedirigeerde Johannes Passion en door zijn rol als organist bij veel uitvoeringen van de Matthäus Passion.
Comments