Over ons‎ > ‎

Repetities

Heeft u interesse om lid te worden, kom dan langs op onze repetitie, iedere donderdagavond.
Of neem contact op met het secretariaat of één van de andere (bestuurs)leden. Iedereen, die zingen kan, is van harte welkom. Het lidmaatschap kan elk moment ingaan.

Aspirant-leden kunnen enkele weken meezingen in het koor om te wennen en de sfeer te proeven. Aan het eind van deze proefperiode zal in samenspraak met de dirigent, na een korte stemtest, een stemgroep worden aangewezen.

Van u wordt wel verwacht dat u een enthousiast en betrokken lid bent en bereid bent om naast de repetities ook thuis te studeren (met behulp van oefenmateriaal).
Om een goed concert neer te kunnen zetten, moet het grootste deel van de noten meestal op eigen kracht ingestudeerd worden. De dirigent krijgt dan tijdens de repetities de ruimte om zijn eigen interpretatie over te brengen en te werken aan de samenklank.

Wij voeren elk voorjaar de Matthäus Passion van Bach uit. Daarnaast hebben wij ook een najaarsconcert in de maand oktober/november. Hierbij worden professionele musici en solisten geëngageerd.
Van onze leden wordt verwacht, dat zij voor deze concerten ook kaarten verkopen.

De contributie bedraagt 22,50 euro per maand.

Heeft u interesse?

Dan nodigen wij u uit om een bezoekje te brengen aan onze wekelijkse repetities op donderdagavond van 20.00 – 22.15 uur in gebouw ‘De Rank’ aan de Koningin Wilhelminakade 265 in IJmuiden (naast de Nieuwe Kerk).
(zie kaart hiernaast - Bezoekers, die met de auto van buiten IJmuiden komen, kunnen het beste via Kanaaldijk & Kerkstraat rijden. Via De Geul is de Rank niet rechtstreeks bereikbaar.)

De COV 'IJmuiden' geeft aan alle leden de mogelijkheid om aan koorscholing mee te doen. Dit gebeurt onder leiding van de zangpedagoge Antje de Wit. U leert hier ademhalingstechniek, klankvorming en articulatie. Deze stemvorming is voor het koor heel belangrijk en uiteindelijk ook voor uw eigen stem en zangplezier.

Meestal vinden deze bijeenkomsten voor de normale repetitie plaats, maar soms ook op een zaterdagochtend (zie voor data "de Notenkraker" of de agenda).

De Matthäus Passion (en vaak ook onze andere concerten) kunt u ook op projectbasis meezingen.

Locatie repetities


Comments